Sunday, August 18, 2013

Explanation

now listening to mirrors by boyce avenue


want some spiegazione?

some of my friends asked me

"pergi mana? lama tak online"
"menyepikan diri ka? takpun hibernasi?"

let me explain here.

aku tak pergi memana. duduk rumah. uruskan hal nak masuk universiti. keluar pun sebab atas urusan kerja. kawan-kawan ajak keluar pun, bukan taknak keluar tapi keadaan tak berapa mengizinkan. maaf.

perihal online social networks tu. I have logged out all my social networks baik dari telefon selular mahupun komputer riba. last signed in pada 15 ogos yang lalu. tu tarikh last aku stalk anasir-anasir yang aku nak stalk, dan selalu stalk. I'm a stalker. and soon, ex-stalker. cewah. wujud ka istilah ex-stalker?

why you keep hurting yourself by stalking? dan sebenarnya aku tak dapat sebarang manfaat pun. maka dengan itu aku mengambil keputusan untuk log out twitter, facebook. kalau tak log out, aku akan terus scroll timeline, buka profile orang itu, orang ini. tak penat? or at least tak bosan?

bukan itu sahaja, malahan telefon selular aku sedang mengalami penyakit kronik. masih belum dikenal pasti. skrin tu selalu gelap, macam hati yang gelap ni.

terkejut? daripada seorang pelajar yang kaki online tetiba jadi seorang yang anti-sosial walaupun dalam dunia maya. people can change kan. senyum.

cukup tak penerangan yang tak berapa terang ni? heh.