Tuesday, May 28, 2013

versus

hai assalamualaikum, its been a few\weeks aku tak update blog, sebarang entry sebab otak memang musim kemarau dengan idea.tapi harini terasa macam nak berdakwah sikit. ahaks. sounds poyo kan. kisah pulak aku.

tetiba tajuk entry versus. apahal. chelsea versus arsenal? takpun versus yang dalam tv tu. yang pasal indie apa-ke-benda-entah. dakdakdak

ni pasal novel. since guwa ni peminat novel melayu. so aku nak story sikit pasal novel yang aku beli setahun yang lalu. aku tak tau apa yang mendorong aku untuk update pasal novel ni. but sejujur-jujurnya novel ni sangat menarik, kalau disuruh beri bintang, aku nak bagi semua bintang yang ada kat alam semesta ni. aku tau novel ni dah berabad dah dikeluarkan, memandangkan aku dok asrama, jadi aku tak berapa nak kisah sangat pasal dunia luar nih. ibarat katak di bawah gelas kaca gituu.


tadaa, hacha! ni lah versus tu. actually memula aku singgah kedai buku, tengok ja kulit dia macam err cerita apa ni. macam tak syok ja pun sambil buat muka ni-mesti-cerita-bosan.tengok nama author pun tergeliat nak sebut. eh cut it off. apa masalah dok cerita first impression segala.

well people said, don't judge a book by its cover. tapi aku beli jugak. macam ada magnetic force. for those yang kat luaq sana, yang tak tau pasal novel ni, hampa semua boleh beli. walaupun tak sampai 500 ms tapi sangat berbaloi, harga pun haa tak sampai 20 hingget. nak compared dengan novel yang sekarang ni kualiti hancus lebur ja. kuantiti ja lebih. kuantiti muka surat, kuantiti konflik, kuantiti mendorong ke arah maksiat. but versus comes with difference ways. islamic ways :)

bagi aku la, untuk sesapa yang nak berubah ke arah kebaikan, you should buy this one. mungkin kalau nak beli buku motivasi apa semua tu macam heavy ja nak baca. boleh start dengan beli versus. then kalau hang nak beli semua jenis buku motivasi kat kedai pun takpa. ni cadangan aku lah.

apa sebab aku cakap macam tu? boleh ja gugel baca sinopsis dia sendiri. 

folks,changing for good is not a crime. :)

1 comment:

amirahyusoff said...

novel ni ! org kata best, dari dulu, simpan hajat nak membacanya. Tapi sampai laa ni, tak baca-baca gak. XD