Monday, April 11, 2011

merentas dunia yang indah

hye! dah berhari aku tinggalkan belog ini. tahniah sebab berjaya menduduki ujian dua yang senang tapi susah. dan antara hari nak exam tu ada pulok aktiviti yang mewajibkan semua warga smj terlibat. aku tak tau sapa punya idea yang sangat bernas ni, buat aktiviti sukan time exam. dan biasalah, dengaq juga students merungut termasuk aku. eh normal la hidup sebagai pelajar, sehari tak merungut, bebai tu bukan pelajar lah wey.

"eh _______. apa kes sukan time exam macam ni (isi tempat kosong dengan kata adjektif yang sesuai)

"ish, orang masa terluang ni nak baca buku, bukan nak sukan"

"eh dia payah la!"

dan aku tak lari pun sebab diberi amanah untuk tangkap gambar makhluk-makhluk Allah yang sedang berlari tu. serius aku terkilan sikit-sikit sebab tak dapat lari T____T kalau tak bole sumbang mata kan?


dimulakan dengan bismillah aerobik pagi,dendangan lagu justin bibiaq, rihanoi, semua ada untuk santapan halwa telinga, bergetaq habeh usus aku dengan lagu remix.

pecutan oleh pelari malaysia, eh silap pelari smj, yang baju kuning tu atlit dan aset penting sekolah menengah kebangsaan jitra. ahh kagumnya dapat jadi classmate dia haha
walaupun tak dapat jadi awek. okay nanti awek dia baca, awek dia tak mau cakap dengan aku. heh

hai. umaaaa! ni kawan lama, saja takmau letak gambaq pelajar melayu lelaki, nanti jadi isu pulok. baik letak gambaq uma ni.

this is my junioorrr, okay tak penah cakap,tapi ni pun aset berharga sekolah, kalau dia pindah sure cikgu-cikgu sukan menangis tak berlagu :P

ni atlit persatuan takmau lari (PTL) oh well , saja lah aku gatai nak letak , ni gambaq mahai sebab ada ayaq sirap tu. ayaq sirap telah dibelanja oleh kat, seorang lelaki pemes amous di smj tu. dia belanja depa ja lah, aku ni sapa kan? okay pasrah dan aku pun tersedut air tu, habuan nak bagi tekak basah.


aku pun bebai lah jugak, tengah seronok exam tetiba boleh ada merentasa alam, seantero dunia apa entah.gambaq semuanya buruk. dan memang aku nak menangis sedu sedan biaq jitra banjir lagi nak banding dengan gambar 2010, anda boleh buat perbandingan sendiri. okay lah , nanti aku update lain. haha taktau nak update apa dah ni. thanks sebab sudi membacaaa :)

6 comments:

Scya LollitA said...

wahh , rindu nak merentas desa masa skolah T.T

hazwani yusof said...

@Scya LollitA
jom masuk sekola balik jom :D

angkasa said...

whoaa sumpah rindu gilaa derr!

Shahirah Zainol said...

rumah mana menag yaa?

meraes said...

phewwwwwwwwit!
nice :) good job HAY.
*thumbs up* :))

hazwani yusof said...

@angkasa
mai balik smj mai :D

@Shahirah Zainol
rumah unguuuu, baiduri :D

@meraes
good job? nooo. anyway thankss :D