Monday, March 7, 2011

Jalinan persekolahan antarabangsa

second time aku berkomunikasi dengan orang asing,orang bukan warganegara Malaysia. teruja duapulohpatminit. dan sepanjang aku belajaq di sekolah menengah kebangsaan jitra ni lah first time sekolah kami mengadakan jalinan persahabatan antara sekolah luar peringkat antarabangsa.sebelum ni aku taktau, tak pasti ada ka dak.walaupun depa ni dari negara siam, tapi macam mana pun kita boleh usaha nak jalinkan persahabatan tu. ingat bisnesmen ja boleh mesyorat luaq negara?

ni cikgu-cikgu depa. dan untuk pengetahuan semua, sebahagian daripada depa ni islam. lepastu depa ni paham kalau orang cakap melayu dan inggeris tapi depa hanya reti cakap thai.terpaksa la bawa translator dari smj.

pancagaram yang sambut kedatangan depa dari siam :)

cikgu smkj dengan depa. kalau tak silap aku depa ni sekolah phiman apa taktau.panjang gilo nama sekolah depa,kiranya nak dekat enam harkat jugak ah nak menyebut.tegeliat lidah.

depa ni mai atas perlawanan bola tampaq. siam kan terer main bola tampaq, ingat depa tau tomoi ja?tahun lepas pemain smkj dah pi siam untuk lawan bola tampaq. bitara apa taktau.kalau tak salah aku la. aku pun tak berapa nak pasti sangat. jadi jangan dok pecaya cakap aku.

mula-mula smj lawan dengan ipda. smj kalah tapi aku kagum lah, majoriti budak form 4 dengan form 3 yang lawan dengan kakak-kakak ipda tu. smj jersey oren

yang ni buleh agak dah kot sapa menang? sekolah phiman tu la menang. aku tak nafikan kehebatan depa dalam permainan bola tampaq.

hang boleh buat aksi macam ni? :P

okay tolong abaikan gambaq aku. aku rasa gemok,skema nerd semua ada dekat aku. tapi yang baju purple tu salah seorang pelajar dari phiman school.muka dia ada iras-iras junior aku.

agak-agak nanti mesti pelajar dari sekolah negara lain pulak yang datang kan? dan mungkin time tu aku dah ada dekat ipt. :(

nanti aku update lain pasai depa. serius gambaq banyak tak sangga. dan benda ni berlaku lama dah. saja lah aku baru nak update. papai ! :)

7 comments:

Shahirah Zainol said...

siam pon kira luaq negara lah noh ;}

nqddnnrzm. said...

budak siam tu comei ♥ haha

hazwani yusof said...

@Shahirah Zainol
ha la sebab depa bukan malaysia haha

@nqddnnrzm.
pi mengorat pi haha

lord_exile said...

wani. ayah aku cena sihat dak?
hahaha

puteri azny said...

dekat u aku ramai foreigner tapi haram aku tak pernah cakap dengan dorang. haha

. said...

kat ipt nanti lagi lah boleh jumpa bangsa asing :)

hazwani yusof said...

@lord_exile
sehat sentiasaaa :)

@puteri azny
laa awat tak cakap?ruginya hang haha :P

@NURUL ATIKA
nanti dah lain, x sama macam sekolah hmmm :|