Monday, November 22, 2010

dari jelapang padi ke tempat bersejarah singgah di ibu kota

saya dah balik. ada orang rindu dak? haha. sure tak dak ni. conform. nak story pun tak tau nak cerita apa. besa lah pi lawatan under sekolah ni, menarik la jugak. masa-masa macam ni lah nak spend time dengan kengkawan yang kekadang berkelakuan macam aneh sikit. macam kera dapat bunga. next year tadak dah lawatan sebab dah naik form 5,masih muda tapi spm menghalang segala aktiviti yang menyeronokkan. ish laaaa. meluat.dah la takmau cakap banyak. tengok ja gambaq gambaq ni. lawa tak lawa belakang kira.


duit duit yang diguna masa zaman belum mencapai kemerdekaan

meriam, sebenaqnya sebelah dia ada patung alfonso de albuquerqe.
eh betoi dak eja nama dia?


kapal yang portugis serang melaka.




river cruise. tak naik pun. jimat duit.sodih sikit. last-last cikgu cakap "rugi kamu tak ikot saya, kalau tak saya belanja" wuu

bot ni taktau apa kegunaan dia yang boleh ada di river cruise. simpanan kot :P

putrajaya yang berjaya



water splash ! haha



makanan tengah hari. restoren nelayan mari ! sedap la jugak, tapi sotong tu kureng sikit. tapi kuah dia sodapp. nyum !


banyak lagi gambar, tapi maleh nak upload. gambaq terkinja-kinja macam beruk pun ada. time saya pi nih. melaka tengah buat sale! wow. rugi bawak duit sikit. kalau tak nak borong satu kedai padini. tapi kat klcc, sale macam tak sale ja pun. dan kawan saya kata time kami turun escalator tu, mat salleh duk bercumbuan depan kami. rugi saya tak snap gmbaq depa duo hahaha. ok bai. taktau nak update apa dah ni. :D

3 comments:

acepa weet said...

wah rindu kat melake ~

nur dhiya' aida said...

da lme xg mlake..bwak org jejln sne bole??

hazwani yusof said...

acepa weet, kalau rindu pegilah sana :)
akbintangkcikdilangit, bole bole, tapi fulusnya mana ? :)