Thursday, October 20, 2016

Hello Oppa!

haii. Assalamualaikum. being jobless is not a good thing but then not a bad thing. so hows your life? struggling with study?

I have no idea what should I blog about since duduk terperap dekat rumah. sel-sel otak pun tak berkembang. one thing for sure, I'm keeping myself busy with kdrama.

Sorry for those who are not into kdrama. I don't know since when I like watching kdrama. rasanya start dengan drama stairway to heaven. masa tu sekolah rendah lagi weh. menjadi kewajipan pukul 8.30 malam dah tercongok depan tv. tu lah first oppa yang aku macam madly in love sangat. dengan drama tu sangat lah menghibakan hati. paling tak boleh tahan aku siap beli dvd dia lagi guys bila masuk sekolah menengah. sebab masa tu tak pandai nak download lagi.

 
hello mr kwon sang woo. you are my first oppa.

lepastu bila dah move on lama tuuu, tengah hangat pulak haa pasai boys over flower ni. ni masa aku sekolah menengah jugak. kau orang paham-paham ja lah kalau tengok dekat 8tv tu, ada scene yang depa potong lah, lepastu suara pulak dah convert jadi suara orang lain. memang tak puas hati betul. gigih pulak pi habiskan duit beli dvd. masa tu tak yah cakap, dua tiga kali ronda, semua kedai habis. hehe semua orang tak reti download macam aku jugak kaa? :P


kalau masa tu orang gilakan si lee min ho, aku pulak ni haa, kim joon si mafia ni. dah lah tak banyak sangat kan dia muncul. memang menguji kesabaran. yang paling obsesnya lagi, gigih aku download semua lagu-lagu dia. buat background checking, nama group apa bagai. last time I watched him in City of the sun. please berlakon lagi. because you are so macho. I can't resist your macho-ness. haha


hello oppa! muka jangan serious sangat boleh tak? serious-serious cenggini pun handsome kuasa lapan juta megawatt.


and another one is, kim rae won. this guys really makes me flutter everytime I watch his drama. berulang-ulang aku tengok cerita doctors tu dan sekarang gigih download semua cerita yang dia berlakon. baru-baru ni dia datang malaysia kan. memang tak boleh move on lagi. mampu tengok video yang orang upload ja weh. You are too handsome, macho, and charming and I'm dying.

tu ja lah bebelan aku. memang sekarang tengah rae won fever ni. yang lagi dua orang tu minat lah jugak sekarang ni tapi macam boleh dilupakan since ada rae won. hahaha.

I heard The K2 is quite interesting. is it true? 2016 is a great year, I guess. ok lets maratahon all kdramas! bye :)

Monday, October 3, 2016

Sebulan turun 5kg!

Bismillah. Assalamualaikum semua. hopefully, you guys are doing fine and great.

this time nak promote product. bukan selalu kan aku promote product. bagi chance lah ehh.

untuk kali ni, aku nak berkongsi pengalaman aku sendiri pasal berat badan  naik secara gila.
tapi sebelum tu, minta maaf, aku takda gambar before dan after sebab handphone lama aku rosak.

berat badan aku mula naik sejak pertengahan 2014. sebabnya masa semester dua, aku makan tak berhenti, aku stress belajar, jadual pulak masa tu agak padat. dan ada masalah lain jugak. result aku pun turun juga sebenarnya. berat badan naik, result exam pulak turun. haha

masuk ja semester tiga, berlipat ganda jadinya berat aku ni. makan memang tak boleh nak dikawal. perut ni tak pernah kenyang. taktau lah saka apa benda dalam perut ni kan. hahaha. kawan-kawan semua tegur badan aku berisi, chubby, gemuk. dan baju kurung aku dah tak muat! sampaikan baju kurung aku tertetas sebab berat aku naik secara melampau! masa tu Allah ja tau rasa dalam hati ni. baju kurung kot, yang measurement besaq tu pun sampai tak muat haa. imagine lah betapa berisininya aku masa tu. sampai lah aku bertekad nak diet.

students? diet? memang susah sangat weh. tak menjadi langsung. ditambah pula dengan makanan kat kolej yang bukanlah sihat sangat. aku try itu ini langsung tak jadi. nafsu makan menjadi ada lah. sampai lah aku tergerak hati nak consume satu produk ni.

sebenarnya aku sejenis yang takut nak try, takut lah kang effect badan aku ka apa kan. tapi Alhamdulillah, dalam masa sebulan berat aku turun 5kg wehh. dalam dok cheat day pun boleh turun banyak tu. sapa tak happy kan? dan yang lagi best, produk ni mampu mengawal selera nafsu makan aku tu. dalam masa yang sama, kulit pun jadi licin dan tak berminyak.

nak tau produk apa? 


if you guys really interested, just click here.
whatsapp the number provided. free consultation,guys :)


tadaa! this one is my favourite supplement. you guys should try this. very mujarab. haha.